måndag, november 13, 2006

Tuffa tider för en luffare

Det känns som man har valt fel tidpunkt att bli arbetslös, nu blir man tvungen att arbeta ännu hårdare. Det känns onekligen lite bakvänt att kräva att arbetslösa ska söka fler jobb, i princip är det ganska enkelt att få upp volymen i arbetssökandet men det är förmodligen bättre att fokusera på kvaliteten. Att bara öka mängden ansökningar som företagen behöver sortera bort känns inte särskilt konstruktivt. Det väsentliga är väl att fylla de väsentliga platserna, och det bör kunna lösas med de befintliga reglerna för att vägra ta anvisade jobb.

Det mer väsentliga, som jag antar att regeringen försöker komma tillrätta med är bidragsfusket. Det absolut mest självklara i det sammanhanget vore att tillåta samkörningar av register i samband med utbetalningar av bidrag! Är det bara jag som har en känsla av att skatteverket kan samla in i stort sett all information om mig när det gäller att samla in skattepengar, men när det gäller att betala ut pengar är det inte så noga, då måste integriteten gå före...

Dessutom måste man säga att Tobias Billström verkligen har givit bidragsfusket ett ansikte genom att sjukskriva sig lite godtyckligt när det blivit lite pressat på jobbet på grund av obetald TV-licens. Skäms!